lagi berapa kg nak capai 55?

Created by MyFitnessPal - Nutrition Facts For Foods

Ikut La...

Saturday, April 30, 2011

CYC - 30/04/2011

al salam alaykum

kat kuantan... tinggal berdua dengan mak... ayah ke Johor, konvoi KRT... adik bongsu ke KL, lawatan sambil belajar... adik yg baru kawin, dh pindah umah... mujur aku balik kuantan...

makan berdua je dgn mak...

ada gak kawan mak... tp skrg tinggal sorg2, mak pi dewan buat laksa... alahai!

dh la patah kaki ni, tak bawak balik keter, esok merempit je laa dgn moto ngn mak...




CYC - 29/04/2011

al salam alaykum

Friday, April 29, 2011

CYC - 28/04/2011

al salam alaykum


minggu nih semuanya terlebih kalori... isk... takut den!

esok balik Kuantan... yeayy!

Thursday, April 28, 2011

CYC - 27/04/2011

al salam alaykum

semalam makan nasi ayam kampung... tak ingt dunia!

mujur kenyang sampai ke malam... alhamdulillah...

Wednesday, April 27, 2011

CYC - 26/04/2011

al salam alaykum

aku menjamu selera dengan aiskrim malam tadi, utk menghilangkan kepanikan aku!

 sedap!!

tp aku lupa nak catat kalori dia berapa...



kalu termasuk aiskrim tu, jumlah pengambilan kalori aku mungkin 2000 kot...

dan hari ni, kita mulakan semula, kembali ke jalan yg benar!

Tuesday, April 26, 2011

Sesi Timbangan - 26/04/2011

al salam alaykum

dh seminggu makan yg banyak... jadinya aku hanya berharap ia kekal ataupun turun 100g...

dan betul!!! turun 100g!! alhamdulillah...

berat saya pada hari ni, 26/04/2011: 61.8 kg


boleh jugak anggap 61kg laa... hahahaha...

CYC - 25/04/2011

al salam alaykum

malam td sindrom takut nak makan... sabor je laa! mujur tak lapar!

dh aku penin2 lalat ari nih...


aku salin ayat nih kat Myfitnesspal.com: If every day were like today...   You'd weigh 56.7 kg in 5 weeks

hahahaa... tanak la aku makan byk nih je sehari, takde nikmat...

Ezza, kalu ko baca entry ni, sila jangan marah aku ok!


hehehehe

Monday, April 25, 2011

CYC - 24/04/2011

al salam alaykum

semalam kenduri di Bandar Penawar... hidang nasi jagung... tp tak jumpa nasi jagung dalam database, nasi minyak pun sama gak kan? tp yg bestnya nasi ni dikukus...

semalam walopun  kawal makan, tp tetap terbabas banyak!! mana la tahu makan kacang-kacang campur tuh kalori sangat la tinggi! belum lg dgn makan kerepek2nya lg... kenduri kat Johor, begitu laa!


aarrghhh... esok timbang! merana je rasanya... huhuhuhu

Saturday, April 23, 2011

CYC - 23/04/2011

al salam alaykum

ingtkan arinih jalan-jalan PBAKL pastu terus ke Batu Pahat... tak la makan...
byk jgk yg aku makan...

esok kenduri! cemana la timbang hari Selasa ni!


Friday, April 22, 2011

CYC - 22/04/2011

al salam alaykum

update dr umah kawan... heheheeh

terlebih makan sudah!


esok exercise kat PBAKL 2011....

jumpa di sana!

CYC - 21/04/2011

al salam alaykum

balik-balik rumah, housemate masak nasi pulut dan kari ayam...

tak makan kang, sian kat housemate... amik roti sekeping cicah kari... sedap!

tak makan pulut, sbb makan sesuap nak lg... huhuhuhu... baik tak payah amik terus...

so, smlm satu hari la tak makan nasi...

lunch lapar sgt, pi Subway... yummy! kalu hari2 makan sub of the day, dgn mayonnaise, sos pulau seribu, mustard, mau gemuk aku! huhuhhu

Thursday, April 21, 2011

CYC - 20/04/2011

al salam alaykum

rasanya mcm terlebih kalori...
tp cukup2 plak 1200... takper laa


semalam tak lunch sbb byk sgt makan menda merapu-rapu kat ofis... kenyang! yg tak tahan tuh boleh pulak termakan pujuk rayu officemate suh makan chocolate chip cookies... huhuhuh

"makan apabila lapar, berhenti sebelum kenyang"

Wednesday, April 20, 2011

CYC - 19/11/2011

al salam alaykum

semalam saja nak menjadikan hari menipu walopun turun hanya 400 g...

dr hari Isnin dok terbayang-bayang nak makan kuey teow goreng kat Killiney... tp makannya tak habis pun... sebu rasa perut2... malam rasa nak muntah je, tp tak muntah pun...

semalam jugak officemate bawak pisang salai berkeju dr Bandung... marvelous betul! isk isk isk... kacang salut tepung pun best jugak! harap2 ari nih dh takde semua tuh... tak tahan beb!

so, hari nih sila kembali ke jalan yg benar... insyaAllah

Tuesday, April 19, 2011

Sesi Timbangan - 19/04/2011

al salam alaykum

keputusan yg tak berapa nak bagus... tp alhamdulillah, ada penurunan walopun sedikit... tp sedikit sangat laa...

sedih... sob sob sob...


19/04/2011: 61.9 KG
12/04/2011: 62.3 KG

jumlah pengurangan: 400 g je...

mesti ramai dpt nombor besar minggu ni...

sob sob sob lagi...

CYC - 18/04/2011

al salam alaykum


makan kurma, kismis semua tu sbbnya ada org baru balik dr umrah... tu yg mengudap je kerjanya...

mlm td nak buat kickboxing, tp tidur awal, letih semalamnya tak hilang lg...
dh berapa minggu nih tak berkickboxing...


Monday, April 18, 2011

CYC - 17/04/2011

al salam alaykum

smlm terlajak makan... dan ada yg tak dikira masuk, spt sesudu kecil aiskrim, air tin seteguk... keropok2 segala bagai...

esok Selasa, timbang!

takut...


pagi petang siang malam, makan lauk kenduri! ayam goreng je baru... tp kan, aku tak pasti 1 pc ayam goreng dlm Myfitness ni sama tak dgn 1 pc yg aku makan... harap2, yg aku makan tu kaori dia kecik la skit... heheheh

esok timbang... uisshhh!

Saturday, April 16, 2011

CYC - 16/04/2011

al salam alaykum

habis sudah kenduri...

penat! esok sambung lg mengemas...

bila dh kenduri, tatau laa berapa byk air sirap sejuk tuh masuk dlm badan nih... kalori air sirap boleh tahan jgk... tp dh rasanya yg tawar, takkan ada kalori lg kot?

hehehehe... ayat penyedap utk diri sendiri...

hati gembira jugak laa bila kawan-kawan lama dtg meraikan majlis adik ni, semua ckp "kurus skit dr dulu"

gembira rasa di hati... huhuhuhhu

makan terlebih,. tp air tetap kurang... sbb tu minum air sirap je manjang...


lg satu hari di kampung... kemudian hari Isnin kembali spt biasa...

Friday, April 15, 2011

CYC - 15/04/2011

al salam alaykum

pagi td bz pi interview, harap2 lepas saringan pertama! aamiin...

jadinya, pg td tak sempat makan apa...

dan spt biasa, mesti terlupa nak minum air...

oh, hari nih paling skit sekali makan dlm sejarah aku join CYC contest ni...


tak sempat nak makan, bz nak membungkus cenderahati segala bagai... walopun 200 je, sakit belakang wehh! dulu masa adik pompuan aku kawin tak laa rasa sesakit nih walopun bungkus dekat 700...

esok kenduri, tatau la cemana pemakanan aku ni... bimbang air je tak cukup minum!

CYC - 14/04/2011

al salam alaykum

Wednesday, April 13, 2011

CYC - 13/04/2011

al salam alaykum

arinih pun makan terlebih banyak...
so malam nnt takleh makan dh laa...
kuih2 tradisional malaysia mmg marbeles laa!

takde org plak nak kongsi separuh ngn aku...
terpaksa makan habis...

makan terpaksa ke? hehehehe


balik nnt, kena basuh kain ngn tangan kot... tak pun buat kick boxing...
jgn tido sudah!

CYC - 12/04/2011

al salam alaykum

edisi makan lupa diri...

baru turun 1.1 kg, dh lupa diri ye...

best sgt kek lapis Sarawak tuh, bkn Dayang Salhah punya... beli kat Pasar Satok...


kembali ke matlamat asal ye Cik Kay!

Tuesday, April 12, 2011

Sesi Timbangan - 12/04/2011

al salam alaykum


alhamdulillah... aku berjaya kontrol makan minggu lepas, walopun makan kenduri sgt best! ada rojak, ada petis, nasi briyani gam, aku makan skit je...

jumlah penurunan: 1.1 kg



minggu ini juga ada kenduri sebelah pengantin lelaki kat rumah... harap-harap dpt kawal juga...

CYC - 11/04/2011

al salam alaykum


saja makan skit, takut nak timbang punya pasal... tp jgn amalkan selalu ye!

nnt kadar metabolisme turun, bahaya!

Monday, April 11, 2011

CYC - 10/04/2011

al salam alaykum

byk jugak rupanya kalori utk durian...


makan nasi briyani bekalan dr rumah pengantin... penat nak masak lain!


esok timbang, seperti biasa, rasa takut itu ada!

Sunday, April 10, 2011

CYC - 08/04/11 & 09/04/11

al salam alaykum

walaupun kucuba sedaya upaya utk bertahan, tewas jugak akhirnya...

mak masak nasi lemak sedap sangat, buat bekal utk perjalanan rombongan pengantin!

eh, oh, terlupa nak masukkan makan bihun sup yg sedap kat rumah bakal adik ipar!

mmg kompem terlebih-lebih kalorinya!

hari kejadian kenduri kahwin... sedaya upaya utk kawal makan... 

tak caya, tgk la sini, skit je makannya!


yg makan sikit nih sbbnya sepupu saya pun on diet...

dan lg sorg sepupu pun beratnya skrg kurang sekilo dr berat sy skrg... jelesss!

dia menjadikan sy sbg idolanya tahun lalu... tp nmpknya idola dh terbalik! huhuhuh...



jadinya, masa kenduri kontrol a skit makannya!


tiba-tiba terpikirkan sesi timbangan pd hari Selasa nnt... uisshhh!

Friday, April 8, 2011

CYC - 07/04/2011

al salam alaykum

bersiaran dari Kuantan... dpt la ngadap internet pagi-pagi ni...

esok dh nak bertolak ke Muar...

akan terjagakah pemakananku?

Thursday, April 7, 2011

Wednesday, April 6, 2011

CYC - 05/04/2011

al salam alaykum


makan nasi ayam kat Rasamas mmg best! tp servise lambat!

Tuesday, April 5, 2011

Sesi Timbangan - 05/04/2011

al salam alaykum

semalam balik ingat nak buat kick boxing... tp penat semalam semalam tak hilang lg... tidur awal... kul 10 malam dh tidur!

jadinya, berat saya naik laa...


sedih ni!


BMI pun dh nak masuk overweight dh...

kena struggle btul2... minggu ni kenduri kawen!

CYC - 04/04/2011

al salam alaykum

makan skit je smlm nak bg berat turun...

Monday, April 4, 2011

CYC - 31/03/2011, 01,02,03/04/2011 - sesi kemaskini

al salam alaykum

tiba-tiba rasa nak tgk apa yg aku makan... aku update jugak carta pemakanan aku...

 terkawal lagi...

 terkawal lagi... tak jugak, aku tak masukkan kek lapis Dayang Salhah...

 yg ni plak mmg tak ingt donia!! aku tak masukkan cempedak goreng yg aku makan kat Serikin dan Mee Kolok...

sarapan pagi terus terkam Briyani kat Indian Street...
yg dinner tu bila dh sampai kat Shah Alam... lapar sangat la tuh....

Cik Kay... kalau timbang pagi tadi naik sekilo, jgn la marah-marah kan?

aarrghhhhh!!!

minggu ni kenduri, minggu depan kenduri... cabaran betul bulan April ni...

CYC - 31/03/2011, 01,02,03/04/2011

al salam alaykum

saya tak rasa nak update food diary, sbbnya ntah apa2 la saya makan masa kat Kuching tu... minum air pun tak cukup... kalu dapat 1 liter sehari tuh mmg ajaib laa...

pagi nih saja nak timbang, lepas berjalan-jalan, kot-kot la byk kalori terbakar... naik sekilo! sedih...

takper kak Cahaya, sy tak update food diary?

hehehehe